linija
AVANTURA ZELEMBAĆA - EDUKACIJA DECE IZ OBLASTI EKOLOGIJE | Sajam privrede zapadne Srbije SPREG
utorak, 28 maj 2019 09:00

Pozivamo vas da budete naš partner u realizaciji edukativnog ekološkog programa Avantura Zelembaća.Avantura Zelembaca

 

O kakvom je programu reč?

Omladinska zona je udruženje koje već nekoliko godina sprovodi edukativnu radionicu Avantura Zelembaća iz oblasti biologije, ekologije i zaštite životne sredine, namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta. U okviru projekta do sada smo edukovali preko 600 zelenih lidera, a ove godine učestvovaćemo i na Festivalu Nauke kao specijalni gosti. Avantura Zelembaća će biti realizovana po prvi put u Valjevu, 15. juna 2019. u kanjonu reke Gradac, za 60 novih Super Heroja Zelembaća. 

 

Kako nam možete pomoći?
U ovogodišnjoj avanturi u Valjevu, pored Sajma SPREG pomoći će nam i valjevska biološkinja Aleksandra Stanić. 

 

Vi nam možete pružiti podršku doniranjem iznosa čiju visinu sami određujete ili na drugi nenovčani način (npr. obezbeđivanjem štampe edukativnih letaka, majici za učesnike programa i sl. materijala).

Opširnije...
 
SUBVENCIONISANJE KUPOVINE KOTLOVA NA PELET I STRUJU | Sajam privrede zapadne Srbije SPREG
četvrtak, 11 april 2019 09:07

GRADSKA UPRAVA GRADA VALJEVA
KARAĐORĐEVA 84, 14000 VALJEVO

ČLANOVIMA GRADSKOG VEĆA
SKUP
ŠTINI GRADA VALJEVA
GRADONAČELNIKU GRADA VALJEVAPoštovani,

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG i Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća, zanatskih radnji i preduzetnika zapadne Srbije vam dostavljaju ovu

INICIJATIVU I PREDLOG

za subvencionisanje kupovine i ugradnje kotlova i peći za grejanje na pelet ili struju za individualna domaćinstva tj. porodične kuće, stambene kuće i zgrade sa više stambenih jedinica.

 

ZAŠTO SUBVENCIJE ZA PROMENU ENERGENATA?

Zato što je ovo dugogodišnji i najveći problem koji Grad Valjevo i njegovi stanovnici imaju. Zato što grad Valjevo spada u gradove sa najzagađenijim vazduhom u Evropi. Zato što su to tokom zime 2018/2019. pokazala i zvanična merenja Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije i drugih međunarodnih institucija koje se bave analizom kvaliteta vazduha u gradovima Evrope. Zato što su alarmantni podaci o zdravstvenom stanju i porastu broja obolelih od plućnih bolesti na teritoriji grada Valjeva. Zato što u budžetu Grada Valjeva postoje značajna neiskorišćena sredstva s kojima se može hitno i odmah krenuti u realizaciju ovakvog i sličnih predloga kako bi Valjevo prodisalo, a njegovi stanovnici živeli u zdravijem okruženju.

Opširnije...
 
ODRŽAN 16. SAJAM PRIVREDE ZAPADNE SRBIJE | Sajam privrede zapadne Srbije SPREG
utorak, 09 april 2019 08:53

otvaranje-sajmaU VALJEVSKOM „OMNI CENTRU” ODRŽAN 16. SAJAM PRIVREDE ZAPADNE SRBIJE, POPULARNI SPREG
Prednost domaćoj proizvodnji


Ukupno 206 izlagača iz 63 opštine i grada na pet hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora u tri hale i na otvorenom, niz poslovnih kontakata, promocija, prezentacija,  sklopljenih poslova,  uz skoro 20 hiljada posetilaca tokom tri dana, čime je i opravdan slogan „Uvek za dobar posao” - tako bi mogao da glasi kratak sumarni prikaz 16. Sajma privrede zapadne Srbije, popularnog SPREG-a koji je od 28. do 30. marta održan u valjevskom „Omni centru”.

 

Na sajmu je bilo pripremljeno 112 štandova, nešto manje od trećine zauzeli su izlagači iz oblasti poljoprivrede - proizvođači poljoprivredne mehanizacije, opreme, alata, mašina, hemijskih preparata. Prehrambena industrija, Domaći trgovački lanac (DTL) i poznata valjevska trgovinska kuća „Europrom” sa svojim lokalnim, regionalnim i nacionalnim dobavljačima, uz predstavnike poljoprivrednih gazdinstava, zanatskih radnji u oblasti prehrane i proizvođače opreme za prehrambenu industriju, locirani su u posebnoj hali nazvanoj „Domaća priča” i zauzeli su oko 35 odsto štandova. Isto toliko izlagačkog prostora dobili su i opšta industrija - metaloprerada, mašinska industrija, elektronika, predstavnici banaka i osiguravajućih kuća.

Opširnije...
 
FINALNI RASPOREDI I SPISAK IZLAGAČA 2019 | Sajam privrede zapadne Srbije SPREG
četvrtak, 21 mart 2019 10:31

Na najvećem srpskom sajmu opšteg karaktera ove godine predstaviće se 206 izlagača najrazličitijih delatnosti iz više od 60 mesta i gradova Srbije.

Na izložbenom prostoru od 5000 kvadratnih metara, u tri hale i na otvorenom, sajam će posetiocima predstaviti tri segmenta: prvi posvećen poljoprivredi sa programima neophodnim za poljoprivrednu proizvodnju (traktori, priključne mašine, alati, semena, hemijska sredstva, rasadnici i sl.), zatim segment „Domaća priča“ o prehrambenoj industriji uz učešće preko 40 fabrika-nacionalnih brendova i regionalnih proizvođača. U trećem najvećem izložbenom delu, predstaviće se izlagači iz skoro svih industrijskih grana, metaloprerađivački i mašinski proizvodi, elektronika, tekstilna industrija, mnogobrojni industrijski patenti i dr.
Na 16. sajmu SPREG u Valjevu učestvuju i organizovane lokalne samouprave sa svojim privrednicima iz Bogatića, Mionice, Ljiga, Osečine, Priboja, Lajkovca i Zrenjanina. Značajno je napomenuti da proizvodne firme čine skoro 70% svih izlagača na valjevskom regionalnom sajmu.

U okviru trećeg dana sajma održaće se i 63. Savetovanje pčelara iz celog regiona na aktuelne teme iz pčelarstva i apiterapije. Očekuje se učešće više od 150 stručnjaka iz oblasti pčelarstva.

Tokom sajma biće organizovana i velika sajamska nagradna igra za više od 20.000 očekivanih posetilaca. Sajam će svečano biti otvoren u četvrtak 28. marta u 11,00 sati.

PROGRAM OTVARANJA:
10,30 - Okupljanje zvanica i gostiju
11,00 - Svečano otvaranje sajma
Govore: 
- Jovan Grujić, organizator i izvršni direktor sajma
- Obrad Popović, direktor Domaćeg trgovačkog lanca
- Boban Janković, predsednik Opštine Mionica
- Dragan Gajić, osnivač i vlasnik Rasadnika Lepo Polje, Ljig
- Miroljub Aleksić, potpredsednik Privredne Komore Srbije
 
RADNO VREME SAJMA:
28-29. (četvrtak i petak) 10-19 sati
30. (subota) 10-16 sati

Ulaz na sajam je besplatan.

PREUZMITE RASPOREDE ŠTANDOVA I SPISAK IZLAGAČA ZA 2019. GODINU:

hala 1 raspored standova sajam spreg 2019  hala 2 raspored standova

hala 3 2019 izlozbena sajam spreg  otvoreno raspored standova 2019

spisak izlagaca 2019 sajam spreg
 
63. SAVETOVANJE PČELARA NA 16. SPREG-U | Sajam privrede zapadne Srbije SPREG
sreda, 20 mart 2019 07:53

pcele-med-sace-pixabay U okviru ovogodišnjeg sajma, u subotu 30. marta od 12 sati, biće održano tradicionalno 63. Savetovanje pčelara okruga Kolubarskog, Mačvanskog, Sremskog i okolnih okruga gde spadaju Zlatiborski, Beogradski, Tuzlanski kanton i kanton Brčko, kao i članovi Izvršnog odbora Saveza pčelara Republike Srpske.

1. Tema: Apiterapijom do mentalnog zdravlja, mr sci. med. Merica Milavić-Vujković, specijalista medicinske psihologije sa VMA;
2. Tema: Faze razvoja pčelinje zajednice sa akcentom na prolećni razvoj, dipl. ing. arh. Ivana Nikolić, apiterapeut iz Aleksandrovca, predavač SPOS-a;
3. Tema: Uzgoj matica, master biohemičar Ratko Pavlović, asistent Dr Jovana Kulinčevića, predavač SPOS-a;
4. Tema: Finansiranje pčelarstva, Hadži Zoran Jovanović, predsednik inovativnog klastera Panonska pčela iz Novog Sada

Savetovanje je otvorenog tipa za sve pčelare, hobiste i i druge posetioce zainteresovane za pčelarstvo i apiterapiju.

Ukoliko dolazite na sajam, pogledajte uputstva kako da stignete do sajamskog kompleksa.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 11preuzmite-baner

sajamski informator baner

prijava za izlaganje

analiza upitnika    
Ramsp gatti MSP Kolubarski okrug
Valjevska pivara Kepo Beo expo Beo expo
© 2018 Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG. Sva prava zadržana. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter.